tirsdag den 20. august 2013

Kroppen

I dette undervisningsforløb i den aldersintegreret indskoling, har vi arbejdet med emnet "Kroppen" i natur og teknik.

Eleverne skal i dette forløb lære: 

  • at kende nogle af kroppens knogler
  • at kende nogle af kroppens organer og deres placering
    • bl.a. hjerte, lunger, mave, tarme
  • at kende menneskets sanser
  • enkle regler for sundhed

Vi startede med en fælles snak om hvad man laver i natur og teknik. 
Derefter fik eleverne mulighed for at fortælle om nogle af de ting de kender inde i kroppen. Her nævnte de bl.a. hjerne, hjerte, lunger, blod, blodåre, nyre, tarme, mave, celler, bakterier. (Nogle mistænker jeg dog for bare at sige ord de har hørt før :-) )

Herefter arbejdede vi med menneskets knogler. Eleverne skulle mærke på deres egen krop, og fortælle om de steder de kunne mærke knogler. Her satte vi fælles navne på nogle af de mange knogler vi kunne mærke. (fx. kraniet, kraveben, ribben, albue, skinneben).

Derefter var det tid til lidt bevægelse. Med inspiration fra en engelsk/amerikansk lærers blog, har jeg lavet et "skelet-puzlespil", som jeg har printet og lamineret. Her skulle eleverne i små grupper samle puslespillet. 
Her er der to print-klare versioner:
Når de lige havde fået styr på billederne, var de meget hurtige til at samle hele skellettet.
Her er lidt billeder da de samlede billedet:





Da en af grupperne var færdige, udbrød de meget begejstret "vi er færdige! kom og se." Da jeg så kom og så det, tog jeg dette billede:

Jeg tænker om det måske kan være en af de MEGET tidlige primater de har samlet? ;)

Jeg spurgte dem om de var sikre på at de havde samlet det rigtigt. Og med det samme kunne de godt se der var noget galt - så det ændrede de hurtigt.



Derudover arbejdede de med nogle forskellige kopiark, som de bl.a. skulle farvelægge og sætte streger mellem tegningen ml. nogle børn og deres skelet.

Nogle af de største børn synes det var meget let at samle puslespillet.

Timen ugen efter, arbejdede vi med kroppens organer.
Vi startede med en fælles snak på holdet, hvor jeg viste nogle billeder af bl.a. hjerte, lunger, mave, tarme mm.
Alle var meget interesseret i at se billederne, og der var kommentarer, lige fra "aaad" til nogle, der var meget fascineret der sagde "er det virkelig et menneskehjerte?".

Eleverne skulle derefter gå sammen i deres makkerpar (grupper på 2-4 børn, der er blandet aldersmæssigt). Her skulle de tegne rundt om en af eleverne og derefter tegne de organer vi lige havde snakket om. Derudover fik de også et ark med kroppens betegnelse, som de skulle klippe ud og lime på det rigtige sted. De store kunne hjælpe de mindste med at læse hvad der stod, og med fælles hjælp sætte de rigtige ord, de rigtige steder.
Her er lidt billeder:

Hjertet skulle tegnes helt rigtigt.

Her er der tegnet ribben ind, som vi snakkede om sidste time.

Hjertet sidder i venstre side... Ik' ?


Og her skulle der selvfølgelige også lige tegnes knogler ind, som vi snakkede om sidste time.



4 kommentarer:

  1. Hej
    Super fint projekt. Jeg arbejder selv på en skole for børn med ADHD og autisme, og er i gang med ligende undervisning. kan du sende mig et link til hvor jeg kan printe skelet- puzle? skriver at siden ikke findes når jeg trykker på linket.
    På forhånd tak LENE
    lshempel@gmail.com

    SvarSlet
  2. Hej
    Faldt også lige over din blog og sikke et fedt forløb. Dog kan jeg heller ikke komme ind på det link du har lagt ud. Nu ved jeg godt at det er nogle år siden, men hvis du stadig har et link eller en fil med skelet puslespil, så må du meget gerne sende det til mig.

    Venligst
    Line Hammer, linehammer@gmail.com

    SvarSlet
  3. Super fed inspiration. Jeg kan ikke åbne linket med puslespillet - mon du har mulighed for at sende det?
    (Maria-nederby88@hotmail.com). Mvh Maria

    SvarSlet
  4. Hallo,

    Vi er her igjen for å kjøpe nyre for våre pasienter og de har blitt enige om å betale god sum penger til alle som ønsker å donere en nyre for å redde dem og så. Hvis du er interessert i å være en donor eller du vil redde et liv, Du skal skrive oss på e-posten nedenfor.

    Dette er en mulighet for at du skal være rik ok, vi forsikrer og garanterer deg 100% sikker transaksjon med oss, alt vil bli gjort i henhold til lovgivende nyredonorer.
    Så kast bort ikke mer tid, vennligst skriv oss på irruaspecialisthospital20@gmail.com

    Irrua-spesialistundervisningssykehus.

    SvarSlet