torsdag den 29. maj 2014

Plante-emne i indskolingen

Vi er godt i gang med planteemnet i inddkolingen. Vi har tidligere set time-lapse film at planter der gror, plantet pralbønner og nu har vi også sået morgenfruer


Da eleverne havde sået frøene, kunne de andre ikke se hvor der var sået noget. Så for ikke at så oven i hinanden lagde de en række af ukrudtsplanter ovenpå. Så dem der ikke lige havde hørt hvad de skulle, kunne se hvad de andre gjorde, og så i en række ved siden af. 

Derudover har vi også været i gang med at finde blomster og blade på skolens område. Eleverne fik til opgave at finde 5 forskellige blomster og 5 forskellige blade. Nu når det var svært at afgrænse aktiviteten til et bestemt område, kom de i små grupper og fik et æggeur. Når æggeuret ringede skulle de komme tilbage. 

Det blæste ret meget og var også lidt koldt. En enkel fik revet sine gamacher i stykker, men trods det var humøret højt. Eleverne løb rundt mellem alle buske og træer i skolen, og råbte "jeg har fundet en mere!" "Kom! Skynd jer her over!" Og "Der er 5 minutter tilbage!" 
Alle elever var meget engagerede i den konkrete opgave, som de havde fået  10 minutter til. Det tog selvfølgelig lidt længere tid, med først at få sko og overtøj på, samt af igen da vi kom ind.

Men så var det tid til at presse blomsterne. 
Eleverne fordelte plsnterne imellem sig, og lagde dem i en avis side med navn på.Nogle blev også lige lidt kreative, og stod pludselig på bordet og trampede rundt på avisen. Jeg skyndte mig lige at tage et billede, inden jeg fik stoppet det igen - for det ville nok være lidt for spændende at have hele klassen til at danse rundt på bordene :)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar