mandag den 16. september 2013

Storyline Butik - Klassens bank

Når vi arbejder med Butiksemnet, opstår der mange udfordringer og matematiske problemstillinger. Nogle af eleverne synes at der manglede en bank, og jeg synes det lød som et initiativ hvor eleverne får mulighed for at tage ejerskab over projektet. Vi snakkede om hvad denne bank skulle lave, og der var en masse forslag fra eleverne:

 • Tælle penge (hjælpe de mindste med at tælle)
 • Lave penge
 • Passe på pengene, så der ikke er nogle der stjæler dem (her tænkte de på den virkelige verden), eller at de bliver væk
 • Have styr på hvor mange penge alle har (holde regnskab)
Da vi på holdet snakkede om, hvad banken skulle lave, spurgte jeg om hvor mange penge vi alle skulle have at købe for. Jeg spurgte om vi bare alle sammen skulle have hundrede tusinde? Alle eleverne sagde i munden på hinanden "Neeej". Eleverne mente at vi alle skulle have lige mange penge - så det var endnu en funktion som Banken skulle have - at sørge for at alle har lige mange penge udbetalt.

Jeg spurgte om der var flere ting man kunne bruge en bank til? 
En elev sagde "Man kan bruge banken til at få penge"
Jeg spurgte om man bare kan komme hen til banken og få alle de penge man ville?
"Nej det kan man ikke" - Eleverne synes ikke det var rimeligt, at man bare kunne komme hen og få. Så spurgte jeg dem, hvad de så synes vi skulle gøre, og der kom to rigtig gode forslag:
 • Man kan låne pengene i banken, og så betale dem tilbage, når man har nogle (tjent nogle penge i sin egen butik)
 • Man kan sætte nogle af sine penge ind i banken nu, og så komme og hæve dem senere, når man ikke har flere tilbage
Jeg var meget overrasket over at de havde så mange gode refleksioner, idéer og tanker omkring hvad en bank skal kunne. Og især overrasket over de meget velovervejede forslag, om at gemme penge på kontoen, til dårligere tider, og at de kender til det at låne.

1 kommentar:

 1. Kære janni
  Hermed et tilbud om at mødes omkring en inspirende storylinekonference. Trænger du til ny inspiration, vil du møde manden bag storylinemetoden Steve Bell og forfatteren bag den store storylinebog Cecilie Falkenberg samt andre, der har meget erfaring med metoden, så kom og deltag i denne glimrende Storylinekonference den 1. februar 2014 i Vejle. Se indbydelse på vores hjemmeside www.storyline-danmark.dk, hvor der er masser af inspiration at hente.
  Har du lyst til at dele, give og få nye oplevelser med nogle kollegaer i samme branche, så giv dem denne indbydelse. Måske kender de metoden i forvejen, så kan de hente ny inspiration. Måske kender de den ikke, så kan de få en glædelig overraskelse. Spred MEGET GERNE det glade budskab til alle i dit netværk.

  Håber at se dig i Vejle. Skulle nogen af jer have lyst til at gå ind i bestyrelsesarbejdet for den nye storylineforening, så skriv endelig til mig.


  Mange venlige hilsner
  pædagogisk konsulent
  Hanne Jacobsen
  Fjordtoften 1
  7120 Vejle Ø

  SvarSlet